No Title
cv: 4115 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'ssoftware developer
Rhenen
1-7-2011
werk

Opleidingen en Cursussen

2000 - 2004 : Programming with C# (.NET)
Notes Domino 6 Application Development Update
Maintaining Domino R5 Server and Users
Communicatietraining
Lotus Notes R5 Using Javascript in Domino Applicaties
IT-Factory Application Development Basics
Java Programming, Introduction to Java for Cobol, REXX and C-programmers
Advanced LotusScript
Domino R5 Application Security & Workflow
Domino R5 Application Architecture
Domino R5 Designer Fundamentals
Lotus Notes R4 System Administration 1 en 2
1990 - 1995 : HTS Elektrotechniek, afstudeerrichting Digitaal IC Ontwerpen
Fontys Hogeschool, Eindhoven

Lotus Notes Certificaten
Principal CLP Lotus Domino 6 Application Developer
Principal CLP Lotus Domino R5 Application Developer
CLS Domino R5 System Administrator

Kennisgebieden
Programmeertalen : Visual Basic 6, Visual Basic .NET, Transact-SQL, Lotusscript, Javascript, Pascal, Delphi, Java
Databases : SQL Server 2000, MSDE
Operating Systems : Windows 95, 98, ME, 2000, NT, XP en DOS
Web : ASP .NET, (D)HTML, Javascript, CSS
Lotus : Lotus Notes en Lotus Domino R4, R5 en 6.
Overig : Microsoft Office, Adobe Photoshop, cc:Mail 6 en 8

Werkervaring

Sep 2003 - heden : Werkzaam in eigen bedrijf als software developer.

nov 1999 - sep 2003 : Sr. Application Developer, Veenendaal
Op 1 nov 1999 ben ik in dienst getreden als Jr. Application Developer en heb ik gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende workflow- en webapplicaties.
Begin 2000 ben ik gestart met de ontwikkeling van een CRM-pakket. Inmiddels wordt dit pakket door de gehele verkooporganisatie in Nederland gebruikt. De afgelopen 1,5 jaar heb ik bijstand gekregen van drie Jr. Application Developers voor wie ik als coach optreed.

jan 1999 - okt 1999 : Migration Administrator, Eindhoven
Een wereldwijde migratie van diverse oude mailsystemen naar Lotus Notes. Ik was gedetacheerd bij het migratie team en verantwoordelijk voor het ophalen en afsluiten van cc:Mail en oudere Lotus Notes postkantoren bij alle sites binnen Europa en voor bewerking, conversie en overzetten van de elektronische mail naar het nieuwe mailsysteem. Ik werkte twee weken in Engeland. Daarnaast verleende ik technische ondersteuning aan Migration Administrators in de andere regio's (Amerika en het verre oosten) zowel telefonisch als op locatie.

jun 1997 - dec 1998 : Customer Service Engineer, Eindhoven
De opdrachtgever, gevestigd te Medford Oregon USA, ontwerpt en fabriceert computergestuurde, optische sorteermachines voor de tabaksindustrie, voedingsmiddelenindustrie en plasticrecycling industrie wereldwijd. Ik was verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van de machines bij de klant en voor het verzorgen van trainingen aan operators en monteurs van de technische dienst van de klant. Voorts analyseerde ik complexe storingen en leverde ik technische ondersteuning aan klanten op locatie.

Project ervaring

Multi-disciplinair EMD: Algemeen
Een project van 6 maanden betreffende het ontwerpen en ontwikkelen van een multi-disciplinair Elektronisch Medisch Dossier (EMD).
Vanuit het eerder ontwikkelde Client-Server EMD ontstond behoefte aan een EMD dat over verschillende disciplines binnen een ziekenhuis (multi-disciplinair) kon worden gebruikt om medische kennis en gegevens te registeren en te delen. Het eerder ontwikkelde Client-Server EMD kon door de meer rigide opzet niet aan deze behoefte voldoen.
Het nieuwe multi-disciplinaire EMD is met behulp van de nieuwste technologieŽn ontwikkeld, wordt via het Intranet beschikbaar gesteld en is zo flexibel opgezet dat nieuwe disciplines zeer snel toegevoegd kunnen worden.
Werkzaamheden
Ik maakte deel uit van het ontwikkelteam dat dit nieuwe EMD heeft ontworpen en gebouwd. Tevens heb ik mij beziggehouden met het optimaliseren van de koppelingen tussen het nieuwe EMD en ziekenhuis informatiesystemen (met behulp van het HL7 protocol).
Kennisgebieden
ASP .Net, Visual Basic .Net, IIS, Transact-SQL, SQL Server 2000, MSDE, Visual SourceSafe, (D)HTML, Javascript

Client-Server EMD: Algemeen
Ontwikkelen en uitrollen van een Elektronisch Medisch Dossier (EMD) gebaseerd op Visual Basic 6 en SQL server 2000 technologiŽen.
Het EMD vormt een vaatrisicopoli voor cardio-vasculaire specialisten en hun ondersteuners, waarin medische patientgegevens kunnen worden geregistreerd, gemonitord en/of gerapporteerd.
In verschillende ziekenhuizen werd het EMD gekoppeld aan ziekenhuis informatiesystemen ( bijvoorbeeld met behulp van het HL7 protocol).
Werkzaamheden
Ik maakte deel uit van het ontwikkelteam dat deze applicatie heeft gebouwd.
Kennisgebieden
Visual Basic 6.0, SQL Server 2000, MSDE, Visual SourceSafe, Wise Installer

Intranet site: Algemeen
Een project van 4 maanden, waarin een intranetsite is ontwikkeld in Domino 6, ter ondersteuning van de communicatie tussen een automatiseringsbedrijf en haar klanten. Met behulp van deze intranetsite kunnen klanten meldingen zoals problemen, vragen en/of wensen met betrekking tot de producten van het automatiseringsbedrijf kenbaar maken of laten maken. De intranetsite ondersteunt vervolgens de verschillende flows waardoor het automatiseringsbedrijf met benodigde feedback naar de klant deze meldingen kan verwerken en eventueel kan oplossen.
Werkzaamheden
Bovengenoemde intranetsite is door mij ontworpen, ontwikkeld en uitgerold. Tevens heb ik de Domino 6 server waar deze site op draait geinstalleerd, geconfigureerd en verzorg ik de hosting.
Kennisgebieden
Lotus Notes 6, Lotus Domino 6, Adobe Photoshop, HTML (CoffeeCup), Javascript, CSS (TopStyle)


CRM pakket: Amice
Algemeen
Begin 2000 ben ik gestart met de ontwikkeling van het CRM-pakket ďAmiceĒ. Dit pakket verzorgt de registratie van alle klanten, prospects en bijbehorende contactpersonen. Met behulp van Amice kunnen per contactpersoon offertes, brieven, faxen, gespreksverslagen, etc. worden aangemaakt en bijgehouden. Door middel van de offertegegevens wordt een pipeline-rapportage gegenereerd voor de salesmanager.
Tevens kunnen met Amice speerpunten en interessegebieden van een contactpersoon worden aangegeven zodat deze kunnen worden gebruikt om dwarsdoorsnedes voor gerichte marketing doeleinden te maken.
Werkzaamheden
Gedurende 1,5 jaar ben ik voornamelijk bezig geweest met de ontwikkeling van de eerste releases van Amice in Lotus Notes versie 4.6. Na deze periode werd de strategische beslissing genomen om Amice over de gehele verkooporganisatie in Nederland uit te rollen, waardoor mijn taken uitgebreid werden naar zowel het stroomlijnen van het beheer van Amice, als het coachen van Junior Developers die Amice verder ontwikkelden richting release 5. Het laatste jaar heb ik me, als projectleider / coach, met name toegelegd op het plannen van nieuwe projecten en de voortgangsbewaking daarvan.
Kennisgebieden
Lotus Notes 4.6 en 5, Lotus Domino, Visual Basic, Microsoft Office, Adobe Photoshop

Intranet site
Algemeen
Een project van 6 maanden, waarin een intranetsite is ontwikkeld in R5, voor de bestuursdienst van een overheidsinstelling. Deze intranetsite, een virtuele sociŽteit, is ontwikkeld zodat werknemers van het ministerie onder andere ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen, intern kunnen solliciteren of voor hen interessante artikelen en het laatste nieuws kunnen lezen.
Werkzaamheden
Ik maakte deel uit van het ontwikkelteam dat deze intranet site heeft gebouwd.
Kennisgebieden
Lotus Notes 5, Lotus Domino, Visual Basic, Microsoft Office, Adobe Photoshop, HTML (CoffeeCup), Javascript, CSS (TopStyle)

Verlof applicatie
Algemeen
Een project van 2 maanden waarin een verlof applicatie is ontwikkeld in R5 voor zowel de web als de notes client. Deze applicatie wordt intern gebruikt.
Werkzaamheden
Ik maakte deel uit van het ontwikkelteam dat deze applicatie heeft gebouwd.
Kennisgebieden
Lotus Notes 5, Lotus Domino, Microsoft Office, Adobe Photoshop, HTML (CoffeeCup), Javascript, CSS (TopStyle)

Workflow applicaties: ITS en PPR
Algemeen
ITS en PPR zijn workflow applicaties waarmee service engineers storingen kunnen registreren in door de klant ontwikkelde machines voor printplaatproductie.
Het oplossen van deze storingen doorloopt altijd hetzelfde proces van 7 stappen (het 7p model), waarbij in elke stap een verantwoordelijke wordt toegekend.
Werkzaamheden
De eerste versie van beide applicaties is door mij ontwikkeld in Lotus Notes 4.6. Nadat de klant intern overging van Lotus Notes R4 naar R5, is er tevens een nieuwe versie van ITS ontwikkeld in R5. Bij de ontwikkeling van deze versie heb ik een coŲrdinerende en begeleidende rol vervuld.
Kennisgebieden
Lotus Notes 4.6 en 5, Lotus Domino, Microsoft Office, Adobe Photoshop